Suomen Eurasier Kerho ry

Yleistä

Perustettu 1991

Suomen Eurasier Kerho ry on eurasier-rodun rotua harrastava yhdistys, joka toimii Suomen Seurakoirayhdistys ry:n alaisena. Jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 400. Kerho järjestää vuosittain mm. kesä ja talvipäivät, valitsee yhden näyttelyn päänäyttelykseen sekä järjestää jalostustarkastuksia tarvittaessa.

Kannustaakseen rodun näkymistä näyttelyissä ja harrastuksissa, kerho palkitsee vuosittain kunniakirjoilla eniten näyttelymenestystä saavuttaneen kerhon jäsenen omistuksessa olevan eurasier nartun ja uroksen, sekä eniten harrastuspisteitä saaneen eurasierin.

Kerho julkaisee Eurasier-Uutiset nimistä jäsenlehteä neljä kertaa vuodessa. Lehdessä julkaistaan näyttelytulokset arvosteluineen, tottelevaisuuskoe-, agility- ja luonnetestitulokset sekä terveystarkastustulokset, rekisteröidyt pentueet, kerhon pentulistalla olevat, jo syntyneet ja odotettavissa olevat pentueet, jalostustarkastetut eurasierit ja hallituksen kuulumisia. Tämän lisäksi lehdessä on mm. kirjoituksia eri harrastusmuodoista, sairauksista, eurasierin historiasta sekä muuta tietoa rodusta. Lehden ja kotisivujen lisäksi kerho tiedottaa jäsenilleen tarvittaessa jäsenkirjeillä. Saatavana on myös rotuesite ja pentuopas.

Kerhon tarvikemyynnistä voi tilata tällä hetkellä eurasieraiheisia vaatteita, kirjoja, reppuja, heijastinliivejä sekä hihamerkkejä. Joka vuosi myynnissä on myös eurasier-kalenteri, johon jäsenistö valitsee kauneimmat eurasierkuvat.

Suomen Eurasier Kerho ry