Suomen Eurasier Kerho ry

Elämää eurasierin kanssa

Tältä sivulta voit lukea arkielämästä ja hauskoista tilanteista eurasierin kanssa.

Eläminen eurasierin kanssa vaatii huumorintajua, kärsivällisyyttä ja joustokykyä. Joudut varmasti törmäämään seuraaviin tilanteisiin useammin kuin kerran:

1) Olet suunnitellut lenkkireitin mielessäsi ja luulet varanneesi lenkille riittävästi aikaa, mutta juuri tänä päivänä eukkusi päättää olla poikkeuksellisen vastentahtoinen. Jokainen suunta on väärä ja jokaisesta nurkkauksesta löytyy aivan taivaallinen haju, jota olisi pakko päästä haistelemaan. Lenkillä meneekin tuplasti pidempään kuin luulit ja joudut luultavasti myös muuttamaan lenkkisuunnitelmiasi.

2) Talossa on niin hiljaista, että sinun on pakko mennä tarkistamaan, että onhan koirasi vielä hengissä. Ei tassujen rapsetta, ei haukahduksia eikä "piippausta". Huokaiset helpotuksesta, kun löydät eukkusi nukkumasta talon perimmäisestä nurkasta.

3) ...äskeiseen kohtaan liittyen: talossa on hipihiljaista, ja aivan yhtäkkiä koirasi mörähtää "mukamas" ohikulkijalle. Säikähdät hieman ja menet katsomaan: siellä ei ole mitään.

4) Eukkusi ei varsinaisesti seuraa sinua huoneesta toiseen, mutta se tarkkailee sinua. Eukkusi saattaa esimerkiksi maata toisella puolella huonetta, mutta seuraa silmä kovana ettet vain livahda huoneesta. Jos vaihdat huonetta, eukkusi tulee hetken kuluttua perästä ja asettuu jälleen pienen matkan päähän maakaamaan ja vahtimaan tekojasi.

5) Ostaessasi eukun saat samalla todella tehokkaan oravatutkan, jolta ei jää yksikään orava huomaamatta. Eukkusi saattaa myös ottaa elämäntehtäväkseen pitää takapihasi oravattomana alueena.

6) Saat kuulla kehuja siitä, miten rauhallinen ja hienovarainen koirasi on, kun se leikkii toisten koirien kanssa. Todellisuudessa se on vain hieman diivaileva ja varauksellinen.

7) Ihmiset tulevat sekoittamaan koirasi todella usein lapinkoiraan. Joskus tyydyt vain myötäilemään, sillä et jaksa oikaista väärinkäsitystä. Jos eukullasi on osittain tai kokonaan sininen kieli, saat myös tottua vitsiin: "Koirasi on käynyt mustikassa kun sillä on tuollainen kieli!"

8) Jos eukkusi on nirso, päivän ilouutinen saattaa olla se, että se on kerrankin syönyt kuppinsa tyhjäksi.

9) Eukkusi nukkuu oven edessä tukkien poispääsyn, ja yrität hypätä sen yli herättämättä sitä. Kuitenkin juuri kun olet saanut molemmat jalkasi toiselle puolelle, päättää eukkusi nousta ja lähteä perääsi.

10) Koirasi ei juurikaan hauku, mutta se ilmoittaa tarpeensa "piippaamalla".

11) Kun eukkusi havaitsee että olet lähdössä, se liimautuu ulko-oven eteen, ettet vahingossakaan unohtaisi sitä. Jos tarkoituksesi on kuitenkin lähteä ilman sitä, se varmasti tekee lähtösi hankalaksi: se ei siirry ennen kuin olet saanut oven laitettua varovaisesti kiinni (joutuen koko ajan varomaan sitä, ettei eukkusi häntä jää oven väliin).

12) Et oikein koskaan ole perillä siitä mitä eukkusi tahtoo: se saattaa tuijottaa nälkäisenä, mutta kun annat sille ruokaa, se ei koskekaan siihen. Eukkusi saattaa tulla hakemaan huomiota, mutta kun annat sille sitä, se tahtookin vetäytyä syrjään. Eukkusi saattaa tulla hakemaan sinua lenkille, mutta lenkillä se tahtookin mahdollisimman pian takaisin kotiin.

FI MVA Armas "Axu" om. Minna

Voisko tuolle epäluuloisuudelle olla jotain tehtävissä. Emme ole koskaan pettäneet, mutta koiran käytös puhuu muuta. Vaseliini kädessä tassuja varten saa koiran häviämään pöydän alle. Ei edes keksi auta. Tassuihin EI kosketa, suuta saa kopeloida vaikka kuinka. Pienikin poikkeama käytöksessä ja koira häviää maisemasta. Seuraa puhetta tarkasti, väärät sanat ja toiminta ja varauksellisuus iskee heti. Kaikki liikkuva pihalla saa kyytiä eli jahtia löytyy. Muut koirat, pyörät kaikki saavat olla rauhassa. Ei kiinnosta, mutta ne hajut...

Essente Taquiri Tobo "Kidi" om. Leena

Haluatko oman tarinasi tälle sivulle? Lähetä tarinasi sivujen ylläpitäjälle osoitteeseen webmaster(at)eurasierkerho.fi