Suomen Eurasier Kerho ry

Eurasierin värit

Eurasierilla kaikki värit ja väriyhdistelmät ovat sallittuja, paitsi puhtaan valkoinen ja valkokirjava.

Värin merkitseminen rekisteröinnin yhteydessä

Atk-ohjelmien uudistuksen myötä Kennelliiton on tarkoitus tehdä mahdolliseksi Internetin kautta tapahtuva sähköinen pentueilmoituksen toimittaminen. Kasvattaja ilmoittaa pentueen rekisteröinnin yhteydessä pentujen värin. Tähän asti kasvattaja on saanut kutsua pentuja sen värisiksi kuin itse haluaa (tai olla ilmoittamatta väriä ollenkaan). Nyt on tarkoitus, että Internetissä rekisteröitäessä kasvattajalle tarjotaan ensisijaisesti rodun mukaisia värinimityksiä. Kunkin rekisteröitävän pennun kohdalla hänelle aukeaa valikko, josta hän voi valita värin. Jos pentu on poikkeavan värinen, eikä kasvattaja löydä em. ensisijaisesta valikosta sopivaa väriä, voi hän avata valikon, jossa ovat valittavana kaikkien eri rotujen värit.

Tätä tulevaa uudistusta silmällä pitäen rotujärjestöt ovat laatineet listan värinimityksistä roduilleen. Eurasierin värit rotukohtaisessa valikossa tulevat olemaan:

Musta

Musta Musta

Musta merkein

Musta merkein

Harmaa

Harmaa Harmaa

Soopeli

Soopeli Soopeli

Punainen

Punainen Punainen

Riistanvärinen

Riistanvärinen

Maskin olemassaolo jätetään huomiotta. Musta merkein käsittää sekä mustan vaalein että mustan ruskein merkein.

Soopeli sisältää erisävyiset soopelit (esim. punasoopeli, vaalea soopeli). Useimmilla koirilla on jonkin verran tummaa/mustaa karvaa (karva on osittain vaalea/punainen, osittain tumma/musta), jolloin koira on soopeli. Kasvattaja voi halutessaan valita lisävalikosta soopelin sävyä määrittelevän värinimityksen. Jos koira on hyvin vaalea kauttaaltaan, voi kasvattaja valita lisävalikosta värinimityksen "kermanvärinen" tms.

Vaikka eurasier-pennun väri usein aikuisikään tullessa ja vielä aikuisiässäkin muuttuu jossain määrin, toivomme tästä listasta olevan apua pentujen värejä merkitessä.