Suomen Eurasier Kerho ry

Koulutus

Eurasier on jalostettu varta vasten seurakoiraksi, joten seurakoirana olemisen voidaan ajatella olevan sen käyttöominaisuus. Tällöin eurasierin tulee mahdollisimman hyvin täyttää yhteiskuntakelpoisen seurakoiran vaatimukset olemalla reipas ja varma myös kodin ulkopuolella sekä perheen ulkopuolisten ihmisten seurassa. Ihanteellisen seurakoiran tulee olla pidättyväisestä luonteenpiirteestään huolimatta ystävällismielinen vieraitakin ihmisiä kohtaan.

Vastuuntuntoinen kasvattaja ottaa huomioon eurasierin erityisen sosiaalistamistarpeen paitsi pennun ensimmäisinä elinviikkoina kasvattajan luona, myös ohjeistaessaan pennunostajaa koiran kasvatuksessa, koulutuksessa ja turkinhoidossa. Eurasierin pentujen tulee kasvaa kaikissa kehitysvaiheissaan ihmisten asuintiloissa ja niillä tulee olla runsaasti ihmiskontakteja, yksilöllistä käsittelyä ja niiden tulee tottua esim. normaalin elämän ääniin. Pennunostajan tulee totuttaa pentuaan erilaisiin ihmisiin ja ympäristöihin ja tarjota säännöllisesti uusia virikkeitä turvallisissa puitteissa, sekä ylläpitää hankittuja taitoja, koskien myös turkinhoitoa, joka on yksi osa eurasierin pennun sosiaalista kasvatusta - se oppii käsittelyyn ja luonnollista kanssakäymistä omistajansa kanssa.

Haukkuneuvos Jasperi

Joskus voidaan kokea hankalaksi eurasierin yhtäaikainen pehmeys ja omapäisyys, yhdistettynä mahdolliseen hierarkiassa nousemisen tavoitteluun, mikä on tyypillistä nuorta eurasieria - se kokeilee rajojaan, jälleen suloisesta ulkomuodostaan huolimatta. Tämä vaatii omistajalta periksiantamattomuutta ja varmaa, joskin ymmärtäväistä otetta.

Koska eurasier on rauhallinen ja nopea oppimaan, mutta sen toistonkestokyky on melko heikko eli se ei kestä kertaamista, on sen kouluttamisessa kiinnitettävä suurta huomiota johdonmukaiseen opettamiseen ja asioissa etenemiseen. Lisäksi eurasierin kouluttaminen saattaa vaatia erityistä oveluutta ja mielikuvitusta sekä motivoinnissa ja palkkaamisessa.

Eurasierin kanssa harrastetaan pääasiassa omaksi iloksi ja arkitottelevaisuuden vuoksi. Kilpailumuotoisesti eniten harrastetaan agilityä, ja jonkin verran myös tottelevaisuuskokeita. Agilityssä eurasier pärjää keskinkertaisesti alemmissa luokissa. Agilityssä kolme koiraa on kuitenkin yltänyt ylimpään kolmosluokkaan. Tottelevaisuudessa kolme koiraa on saavuttanut kilpailuoikeuden voittajaluokkaan, mutta vain yksi koira on kilpaillut ja saanut tuloksen voittajaluokasta. Vuosittain on ollut vain pari koekäyntiä. Eurasierin kanssa harrastetaan myös koiraetsintää, jäljestystä, koiratanssia ja muita koiraa aktivoivia harrasteita hyvällä menestyksellä. Yksi koira on suorittanut hyväksytysti käyttäytymiskokeen (BH-koe).

Blueberry Kiss Barcelonnette

Blueberry Kiss Barcelonnette