Suomen Eurasier Kerho ry

Vuoden Näyttely Eurasier säännöt

Suomen Eurasier Kerhon Vuoden Eurasier uros, Vuoden Eurasier narttu sekä Vuoden Eurasier veteraani

 1. Vuoden Eurasier narttu sekä Vuoden Eurasier uros, Vuoden Eurasier Veteraani -arvon voittaa koira, joka on parhaiten menestynyt Suomessa pidetyissä SKL-FKK:n sääntöjen mukaan järjestetyissä kansainvälisissä, kaikkien rotujen ja ryhmänäyttelyissä sekä SSKY:n ja / tai SEK:n erikoisnäyttelyissä, ja jonka omistaja on Suomen kansalainen ja SEK:n jäsen.
 2. Kiertopalkinnon saa omakseen koira, joka on voittanut sen kolmena (3) peräkkäisenä vuonna.
 3. Tuloksia laskettaessa otetaan huomioon viiden (5) parhaan näyttelyn tulos, viideltä (5) eri tuomarilta.
 4. Mahdollisen tasatuloksen sattuessa voittaa se koira, jolla on vähemmän huomioituja näyttelyitä. Jos näyttelyitä on yhtä monta, ratkaistaan voittaja ottamalla huomioon ensin RYP-1 tulokset, jos ne ovat tasan, otetaan RYP-2 tulokset aina RYP-4 saakka.
 5. Eri suorituksista saa pisteitä oheisen taulukon mukaan. Pisteet lasketaan vain parhaasta sijoituksesta/näyttely. Veteraani-ikäinen koira voi osallistua joko Vuoden Näyttelykoira tai Vuoden Veteraani -kilpailuun, ei molempiin.
 6. Kilpailuun lasketaan mukaan kymmenen parhaan uroksen ja kymmenen parhaan nartun tulokset.
 7. Jokainen koiran omistaja tai kasvattaja lähettää ITSE pistetiedot (näyttelyn tyyppi, aika, paikka, tuomari ja saatu pistemäärä) SEK:n jäsensihteerille, joka tarkistaa pisteet. Tiedot pisteistä on lähetettävä kilpailuvuoden jälkeisen tammikuun 15. päivään mennessä osoitteeseen eurasier.nayttelytoimikunta(at)gmail.com
 8. Palkinnot jaetaan Vuoden Eurasier nartulle sekä Vuoden Eurasier urokselle ja Vuoden Eurasier Veteraani -kisassa parhaalle urokselle ja parhaalle nartulle. Vuoden Eurasier uros, Vuoden Eurasier narttu, Vuoden Eurasier veteraani kilpailujen pistetaulukko
PisteetKansainvälinen ja SEK:n ja SSKY:n erikoisnäyttelyKaikkien rotujenRyhmänäyttely
1--PU / PN 4
2--PU / PN 3
3-PU / PN 4PU / PN 2
4-PU / PN 3-
5PU / PN 4PU / PN 2-
6PU / PN 3-VSP / VSPVET
7PU / PN 2-ROP / ROPVET
8-VSP / VSPVET-
9VSP / VSPVETROP / ROPVETRYP 4
10--RYP 3
11ROP / ROPVETRYP 4RYP 2
12-RYP 3RYP 1
13RYP 4RYP 2-
14RYP 3RYP 1BIS 4
15RYP 2-BIS 3
16RYP 1BIS 4BIS 2
17-BIS 3BIS 1
18BIS 4BIS 2-
19BIS 3BIS 1-
20BIS 2--
21BIS 1--

Kunniakirjat luovutetaan talvipäivien yhteydessä muiden palkitsemisten ohessa.

Vuoden Näyttely Eurasier Pentu säännöt

Suomen Eurasier Kerhon Vuoden Näyttely Eurasier Pentu kilpailu

Kilpailuaika on 1 kalenterivuosi. Tuloksia laskettaessa otetaan huomioon viisi (5) parasta tulosta pentuluokasta, kuitenkin vain ikäluokassa 7-9 kk. Jokainen koiran omistaja tai kasvattaja lähettää ITSE pistetiedot (näyttelyn tyyppi, aika, paikka, tuomari ja saatu pistemäärä) SEK:n jäsensihteerille, joka tarkistaa pisteet. Tiedot pisteistä on lähetettävä kilpailuvuoden jälkeisen tammikuun 15. päivään mennessä osoitteeseen eurasier.nayttelytoimikunta(at)gmail.com

Pistelasku tapahtuu seuraavien sääntöjen mukaan:

 • Näyttelyyn osallistumisesta pentu saa 1 pisteen.
 • ROP-pentu saa 2 lisäpistettä ja VSP-pentu 1 lisäpisteen.
 • Jokainen pentu saa 1 pisteen kaikista taakseen jättämistään pennuista. Taakse jätettyjä pentuja ovat kaikki kilpailussa mukana olleet, taakse jääneet saman sukupuolen pennut ja ROP-pennulla lisäksi kaikki vastakkaisen sukupuolen pennut.
 • KP:stä saa 1 lisäpisteen.
 • Pisteiden mennessä tasan ratkaisee kilpakumppanien määrä (eniten kilpakumppaneita = paras sijoitus).

Esimerkki: 4 urospentua ja 2 narttupentua. Uros on ROP-pentu saaden pisteitä 1+1+2+5 (=osallistuminen+KP+ROP+voitetut muut pennut) ja VSP (narttu) saa 1+1+1+1. Jos 2:ksi tullut urospentu saa KP:n niin sen pisteet ovat 1+1+0+2.

« Näyttely Eurasier